Dromen waarmaken

Leef je droom!


Je grootste dromen voor de toekomst zijn overweldigend en misschien zelfs te mooi om waar te zijn. Dromen is leuk, maar dromen wáármaken is nog leuker!
Echter, je weet niet waar je moet beginnen, je ziet niet hoe die droom op dit moment werkelijkheid zou kunnen worden gezien de omstandigheden? Je hebt nu geen geld, geen tijd, geen energie en geen ervaring?

Door de volgende stappen te zetten kun je je dromen en goede voornemens wél waarheid laten worden:

Stap 1: Begin bij wat er is
Schrijf voor jezelf op waar je energie van krijgt. Op die manier kom je erachter wat de rode draad is in jouw week. Is het meestal in de ochtend dat jij lekker in je energie zit? In relatie tot anderen, of juist als je tijd hebt om de inhoud in te duiken? Achterhaal voor jezelf wat jou een goed gevoel geeft. Door te achterhalen waar je energie en een goed gevoel van krijgt kom je erachter waar je goed in bent, wat je echte kwaliteiten zijn. die pas volop zichtbaar worden zoals de parels in een open oester, wanneer we onszelf toestaan volledig vanuit onze kern te leven en in verbinding te zijn met elkaar en met ons werk.

Stap 2: Ga in gesprek met anderen
Soms is stap 1 gemakkelijker gezegd dan gedaan. In gesprek gaan met anderen kan dan helpen. Wanneer hebben zij het idee dat ze vanuit hun passie werken? Wat betekent ‘passie’ voor hun? Kies mensen uit waarvan jij denkt dat zij al hebben waargemaakt waar jij naar verlangt.

Stap 3: Visualiseer je toekomstideaal
Droom, visualiseer, fantaseer, creëer beelden, scheur plaatjes uit tijdschriften, teken, maak een moodboard, een mindmap. Wat je ook aanspreekt, verlaat de rationele hersenhelft en deel je beelden met anderen. Welke stappen hebben anderen genomen om te komen waar ze nu zijn? Hoe zijn ze begonnen? Wat was de eerste stap? Hoe durfden ze die te nemen?

Stap 4: Maak een actieplan
Dat klinkt logisch, maar hoe maak je van het verwezenlijken van een droom een realistisch actieplan? Een grote droom realiseer je door veel stappen te nemen. Je maakt je droom waar door de eerste taak af te ronden, dan de tweede taak, dan de derde taak. Net zo lang totdat je droom werkelijkheid is geworden. Stap voor stap voor stap, totdat je boek in de winkel ligt, je voorstelling op de planken verschijnt, je eerste gasten komen logeren, je je winkel feestelijk kunt openen of jij in het vliegtuig stapt naar Azië.
Zolang je de eerste stap niet hebt gezet ben je nog niet in beweging. Zodra je de eerste stap zet begint je leven te veranderen. Je bouwt momentum op.

Neem contact op via 06 – 4810 6084 als je begeleiding wilt bij het realiseren van je dromen. De begeleiding kan variëren van één intensieve coachingsessie, waarbij je in de startblokken wordt gezet, tot een jaar lang waarbij je vakkundig gecoacht wordt bij het volledig realiseren van je dromen en je aan het eind kunt zeggen: “Já, ik heb mijn droom wáárgemaakt!”.

you can dream